Selv om man bliver amputeret, så er livet bestem ikke slut. Det er bare med at komme videre med dagligdagen så hurtig som muligt. Man lever efter min overbevisning kun den ene gang.

På Youtube kan man finde videoklip om alverdens ting - også amputation. I min søgen er jeg faldet over et par unge mænd, som man må tage hatten af for. De har begge formået, at få livet til at gå videre trods forhindringer i deres liv.

Min fysioterapeut på sygehuset gav mig et vink om en ung dansk mand ved navn Lasse Madsen - som mistede sit ene ben ved en ulykke med hans scooter.

Se et interview med ham på videoen herunder...

En anden kæmpe stor personlighed er Oscar Pistorius - en sydafrikansk ung mand, som har gjort det fantastisk indenfor handicap-idræt. Oscar's største ønske var at deltage i de Olympiske Lege i Beijing 2008. Oscar kvalificerede sig desværre ikke grundet tvivl om fjeder-egenskaberne i hans proteser. Det skulle dog nu være på plads og så vidt vides går Oscar nu efter OL 2012. Han klarede sig dog ud over alle grænser ved de Paraolympiske Lege 2008.

Se en video om den fantastiske dobbelt-amputerede løber Oscar Pistorius a.k.a. 'Bladerunner' herunder...

Ja, hvor handicappet kan man snart være og så stadig have gejsten. Jamie Andrew må være et levende bevis på, at der ikke findes nogen grænser for det. Jamie blev reddet efter at have været fanget 5 hårde døgn på et bjerg med stærke forfrysninger på hænder og fødder. For at redde hans liv måtte lægerne amputere begge fødder og begge hænder. Jamie har kæmpet sig igennem en hård genoptræning og deltager i dag aktivt i bl.a. marathon løb og bjergbestigning.

 

Her er en video om en ung amerikansk brandmand ved navn Wayne Mosley, som mistede sit ene ben i en motorcykel ulykke 25. januar 2005. Wayne anvender en C-leg protese og blev efter uheldet meget overrasket over, hvad han var i stand til med protesen.

Næste video klip viser hvordan lamineringen af en protese forgår.

 

Følgende klip viser Nikolaj på klatrevæggen som var stillet op ved Sahva's Løbeskole 2010, som blev afholdt på Farum Park. Godt gået Nikolaj...