.
GODE KRYKKE TIPS
www.tonnysamputationsite.dk


Som ben-amputeret må jeg til tider klare mig uden protese og i stedet komme rundt med mine krykker. Når jeg bruger mine krykker hjælper de mig på flere måder for støtte og balance. På denne side kan du se nogle gode tips til hvordan. Jeg vil dog gerne opfordre dig til at øve dig godt, hvis du selv vil anvende dine krykker på samme måde som mig. Ligeledes gør du det selvfølgelig på eget ansvar. Du skulle jo nødig komme galt af sted.
.

.


.
KRYKKERNE SOM BENSTØTTE NÅR JEG STÅR OP!

Som benamputeret kan det godt være hårdt for det 'raske' ben, hvis man skal stå stille i lidt længere tid. I dette tilfælde kommer min krykker mig en god hjælp. Jeg vender håndtagene mod hinanden, løfter de amputerede ben op og sætter krykkehåntagene ind under knæhasen på det amputerede ben. Jeg sørger for at krykkerne står sikkert på underlaget og at de står lodret eller hælder en smule ud af. Vinklen må ikke være for stor, da krykkerne så kan skride. Når jeg mener at krykkerne står sikkert, så kan jeg lægge vægten over på krykkerne og endda bruge dem som armstøtte. Jeg står nu sikkert og har en god balance. Det gode ben aflastes.

..... 

At anvende sine krykker som benstøtte kan være en hjælp i mange situationer. Idéen kan bruges hvis man står og snakker med andre mennesker eller i forskellige arbejdssituationer. Det kan f.eks. være når man som her ovenfor tømmer sin opvaskemaskine, hvis man skal have ting bag i bilen, hvis man skal låse sin hoveddør m.m. Mulighederne er talrige.

.


KRYKKERNE SOM BENSTØTTE NÅR JEG SIDDER NED:
.

Hvis jeg ikke har min benprotese på og har brug for at sidde ned på en stol i lidt længere tid uden mulighed for at kunne hvile ben-stumpen på noget, så bruger igen mine krykker som hjælp.

Jeg lægger krykkerne på skrå så de begge krykkehåndtag hviler på mit raske ben og krykkeenderne hviler på jorden. Jeg lægger så benstumpen op på krykkestængerne.

Herved sidder man meget bedre og benstumpen aflastes godt.
 

 

.


NÅR JEG SKAL HAVE KRYKKERNE MED PÅ CYKEL:

Som benamputeret kan jeg sagtens cykle på en almindelig cykel. Hvis jeg har en dårlig dag, hvor det er nødvendigt at have mine krykker med mig, så kan også have dem med på en sikker måde. Jeg fastgør krykkerne ved at sætte håndtagene på krykkerne ned i bagagebæret og fastgør krykkerne forrest på cyklens stel med en tilpasset rem. Man kan evt. også fastgøre krykkerne med en rem længere tilbage på stellet. Jeg tager fat i krykkerne og sikrer mig at de sidder fast og sikkert inden jeg starter cykelturen.

NB! Krykkerne kommer ikke i karambolage med benene, når jeg cykler. Tippet kan selvfølgelig kun bruges på en herrecykel.

På billedet herunder har jeg zoomet lidt ind på krykkerne... Bemærk remmen forrest til fastgørelse af krykkerne på cyklen. Bagtil er krykkehåndtagene sat ned i bagagebæret og sidder ganske godt og sikkert der.


.
.