.
ANBEFALINGER & LINKS
www.tonnysamputationsite.dk


Jeg har her samlet nogle gode anbefalinger og links, som man kan drage nytte af, hvis man er amputeret eller står foran en amputaton. Det drejer sig både om gode bøger, spændende artikler og hjemmesider, som omhandler amputation på den ene eller den anden måde.

Hvis du ligger inde med noget som du vil bidrage denne side med, så skal du være mere end velkommen til at sende mig en email til mig ved at klikke her >> Jeg vil gerne bidrage!


INFORMATION TIL PATIENTER DER SKAL HAVE FORETAGET EN AMPUTATION
OUH - Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus - www.ouh.dk

Denne hjemmeside kan give en idé om forløbet på et sygehus, i det tilfælde at man skal have foretaget en amputation. Det beskrives i hovedtræk hvordan et typisk forløb foregår og hvad man som amputationspatient kan forvente.


EN PROFESSIONEL OG DYGTIG BANDAGIST
ORTOS, Bandagister på tværs - www.ortos.dk

Jeg valgte Jydsk Ortopæditeknik i Kolding til at være dem som fremstillede min benprotese. Jeg har været tilfreds hele vejen igennem mit forløb og fået en god behandling af et professionelt team. Har jeg den mindste irritation eller ubehag med min protese, så står personalet hos Jydsk Ortopæditeknik altid parat til at hjælpe med at rette problemet.


EN GRIBENDE OG BEUNDRINGSVÆRDIG HISTORIE
'Halv mand helt menneske' af René Nielsen

Bogen "Halv mand helt menneske" af René Nielsen er en fantastisk bog, hvor René fortæller sin historie. Han skildrer sin opvækst og sit liv, hvor han som talentfuld håndboldspiller mister begge ben ved en ulykke på et jernbaneterræn i 1991. René kæmper sig igennem et langt forløb efter ulykken, hvor han må stå model til mange udfordringer. Bogen fortæller også om den jernvilje René har for at opnå succes og anerkendelse, samt kærligheden til kæresten. René opnår at deltage i de paralympiske lege i Sidney år 2000 og Athen år 2004. Han arbejder i dag som bl.a. coach og som foredragsholder.

Bogen er set til 49,00 kr. og kan bl.a købes her

NB! Fredag, den 22. april 2011 møder jeg René Nielsen til en kørestol-basket konkurrense i TREFOR Arena i Kolding. Jeg får René til at signere min egen private kopi af hans bog.


UNDERSØGELSER OM MOTORCYKELULYKKER
SikkerTrafik - www.sikkertrafik.dk

På hjemmesiden kan man finde tal og statistikker omkring motorcykelulykker, kampagner, publikationer, trafiksikkerhedsforskning, lovændringer m.m...

En rigtig god hjemmeside med masser af spændende og skræmmende information om dette emne.


ANSØGNING OM PARKERINGSKORT
www.handicap.dk/brugerservice/parkeringskort
 

På www.handikap.dk's brugerservice kan man finde nyttig information til hvordan man ansøger om et handikapkort til brug på specielle parkeringsområder for handikappede. I nogle byer giver kortet lov til at parkere uden at man skal betale den normale parkeringsafgift. På hjemmesiden kan man downloade et ansøgningsskema. Der er visse krav som skal opfyldes for udstedelse af kortet. Man skal bl.a. have lavet en lægeerklæring hos egen læge, hvorefter denne sendes til godkendelse hos DH's brugerservice.

Prisen er 425 kr. Fornyelser 250 kr. Kortet er gyldigt i op til 10 år af gangen.

Misbrug af kortet straffes hårdt. Læs et eksempel på det her.


ARBEJDSSKADESTYRELSENS VEJLEDENDE MÉN TABEL
http://www.ask.dk/sw20581.asp
 

Arbejdsskadestyrelsen har udarbejdet en vejledende mén tabel, som man med fordel kan benytte i forbindelse med en eventuel erstatningssag - f.eks. efter en amputation.

Méntabellen bruges, når Arbejdsskadestyrelsen træffer afgørelser om varigt mén i forbindelse med arbejdsskader.

I tabellen finder man en vejledende ménprocent (en méngrad i procent) for en given skade eller sygdom.
Arbejdsskadestyrelsen bruger ménprocenten til at udregne størrelsen på en eventuel godtgørelse, hvis en skade eller erhvervssygdom anerkendes som en arbejdsskade.


LINKS TIL ANDRE HJEMMESIDER OMKRING AMPUTATION

 
Bo Larsen, Spydkaster >>

Bo Larsen, Sahva >>

Silas Bang, Lokaljounalistik >>

DHF, Amputations Nyt >>

Check her!

Check her!

Check her!

Check her!